Mogen wij u opnemen in ons bestand?
zoeken

Catalyst heeft 15 nieuwe bedrijven opgenomen in hun consortium

02 februari 2021

Leestijd ± 1 minuut

“Het CATALYST Living Lab is een community, kennishub en toegepast onderzoeksprogramma voor de verbetering van veiligheid, efficiency en duurzaamheid gericht op de logistieke sector. Ze doen dit door Connected Automated Transport (CAT) innovaties voor het zware wegtransport te ontwikkelen, deze te testen en te verbeteren met behulp van simulaties en praktische experimenten. Het CATALYST Living Lab is een levend consortium dat de benodigde stakeholders bij elkaar brengt.

De Topsector Logistiek is trots dat sinds de start van het project, in het najaar van 2019, ondertussen 18 nieuwe partijen lid geworden zijn van CATALYST. Met name rondom het initiatief van de SuperEcoCombi is er veel belangstelling in de sector om samen te werken aan het realiseren van deze innovatie. Momenteel bevinden we ons met de SEC in een testfase, waarbij het concept stapje voor stapje – met veiligheid voorop – wordt voorbereid op een proef op de openbare weg.

De volgende partners zijn ondertussen toegetreden tot het CATALYST Living Lab: DAF Nederland, Dijco Internationaal Transport, Distribute, DLG Logistics , Getru Logistics, GVT Group of Logistics, Koeltrans Angeren, Krone Trailers, Nap Transport, Nedcargo, Peter Appel Transport, Scania Benelux, Simon Loos Transport, TLN, Van der Slot Transport, Van der Wal Transport, VDH The Freight Managers en Volvo Trucks.

Bron: Catalyst