Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Cargo Hitching: waar pakketjes en personen samengaan

Aanmelden voor

Cargo Hitching: waar pakketjes en personen samengaan

Cargo Hitching: waar pakketjes en personen samengaan

08 mei 2017

Leestijd ± 1 minuut

Cross Chain Collaboration Centre (4C)

In dit artikel blikt prof. dr. Tom van Woensel, hoogleraar aan de faculteit Industrial Engineering en Innovation Sciences aan de TU Eindhoven, terug op het project Cargo Hitching:

” Zou het niet prachtig zijn om onbenutte capaciteit bij het openbaar vervoer te gebruiken voor vracht- en pakketvervoer?

Vijf jaar geleden vormde deze vraag het startpunt voor gesprekken tussen verschillende onderzoeksgroepen van de TU/e, Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen: het project Cargo Hitching was geboren. In dit artikel blikt Tom van Woensel terugHet project Cargo Hitching vormde het startpunt waarmee we een mooi consortium van bedrijven bij elkaar zochten om vervolgens bij Dinalog een ambitieus onderzoeksvoorstel neer te leggen.

Na een grondige screening en evaluatie van het projectvoorstel Cargo Hitching ontvingen we in augustus 2012 het verlossende antwoord: het projectvoorstel werd gehonoreerd en we konden aan de slag met onze onderzoeks- en valorisatie-agenda. Natuurlijk is het zo dat er in het verleden ook al een aantal vergelijkbare ideeën hun weg vond binnen binnen onze supply chains. Daadwerkelijke integratie van vracht- en pakketvervoer werd al uitgevoerd, vooral in het lange-afstand vrachtvervoer: passagiersvliegtuigen en veerboten, zoals de Noorse Hurtigruten, vervoeren naast mensen ook vracht. Bij het korte-afstand transport is er echter zelden een combinatie gemaakt tussen mensen en vracht. Deze delen dan zelden dezelfde vervoerswijzen, hoewel ze wèl grotendeels dezelfde infrastructuur delen.”

U kunt hier het hele artikel lezen.