Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Carbon Footprinting

Aanmelden voor

Carbon Footprinting

Carbon Footprinting helpt de relatie te bepalen tussen een activiteit en de bijdrage aan de CO2-uitstoot: het laat zien hoe “CO2-effectief” iets is. Meten is weten, en dan is de volgende stap om systematisch de CO2-uitstoot van die activiteit terug te brengen.

In de roadmap Carbon Footprinting zie je wat de doelstellingen en uitdagingen zijn op het gebied van Carbon Footprinting en hoe we daarmee om willen gaan.

Waarom je als bedrijf aan de slag wil met je CO2-boekhouding

Naast het voeren van een financiële boekhouding wordt het hebben van een CO2-boekhouding voor elk bedrijf vanzelfsprekend. Brongegevens uit de operatie moeten goed worden geregistreerd. Ze moeten accuraat verwerkt worden tot cijfers die voor de verantwoording en analyse gebruikt kunnen worden. Op een dusdanige wijze dat de controlerende accountant een goedkeurende verklaring geeft. Dit wordt de norm.

Want zowel klanten, consumenten als overheden gaan indringende vragen stellen en willen de cijfers kunnen vertrouwen. Steeds meer wordt er een prijs aan CO2 gehangen, wat een steeds grotere invloed op de resultaten krijgt. Carbon Footprinting maakt dit mogelijk. Lees meer methodes, richtlijnen en tools op carbonfootprinting.org.

Hoe kan de Topsector jou ondersteunen bij het toepassen van Carbon Footprinting?

Het is onze doelstelling om bedrijven op een laagdrempelige manier meer ervaring te laten opdoen met Carbon Footprinting, de waarde voor een bedrijf te verhogen en opschaling in het toepassen van Carbon Footprinting te faciliteren. In onze Roadmap zie je waar de uitdagingen liggen en op welke activiteiten wij ons richten. Zo houden wij ons bijvoorbeeld bezig met (ISO) standaarden voor vergelijking en uitwisseling van data en resultaten, CO2-berekeningsmethodes, tools en benchmarks. Bekijk de roadmap om hierover meer te weten te komen.

Klaar om te starten met Carbon Footprinting?

Is jouw bedrijf klaar om te starten met Carbon Footprinting? Mail dan naar info@carbonfootprinting.org.