Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

BigMile leverbaar voor Europese gebruikers

Aanmelden voor

BigMile leverbaar voor Europese gebruikers

BigMile leverbaar voor Europese gebruikers

10 september 2020

Leestijd ± 2 minuten

Vanaf 1 september 2020 is de Software as a Service (SaaS)-oplossing BigMile commercieel leverbaar aan Europese gebruikers. Stichting Connekt en Districon Solutions BV zijn een samenwerking aangegaan om vanuit BigMile BV de SaaS-oplossing BigMile als dienst commercieel te leveren, om te beginnen in Europa. BigMile maakt het simpel om regelmatig gestandaardiseerde “carbon footprinting” berekeningen en analyses te doen in zowel eenvoudige als complexe internationale logistieke ketens.

BigMile
BigMile is een van de resultaten van de ontwikkeling van carbon footprinting die door Lean & Green Europa gestart is, en door steun van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat (EZK), het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat(IenW) en de Topsector Logistiek volwassen gemaakt kon worden. 

Carbon footprinting
Het idee achter carbon footprinting is dat de basisgegevens van transport en overslag de beste bron van data zijn die er te vinden is: wat is er vervoerd, en hoeveel brandstof is daar bij gebruikt? Die data heeft iedereen, en leveren veel betere en betrouwbare resultaten op dan met modellen te werken. In de berekening wordt op gestandaardiseerde en gecertificeerde manier de uitstoot van de brandstof toegewezen aan elke zending: dat laat haarfijn zien hoe effectief de logistiek is.

Praktisch toepasbaar maken
Om carbon footprinting voor iedereen – van vervoerder tot multinational – toepasbaar te maken, zijn in de praktijk veel testen uitgevoerd, algemeen toegankelijke richtlijnen en standaarden ontwikkeld. Voor het rekenwerk is cloud-gebaseerde software ontwikkeld. Een betaalbare en betrouwbare automatiseringsoplossing is immers een voorwaarde voor brede invoering van carbon footprinting die zeker niet beperkt is tot Nederland.

De SaaS-oplossing BigMile is daarom verzelfstandigd in een onderneming die zich helemaal richt op het leveren van een betrouwbare dienst, aan alle partijen groot en klein die er gebruik van willen maken. De verdere ontwikkeling van de dienst zal BigMile BV op zich nemen. Inmiddels maken al diverse klanten gebruik van BigMile.

Lees het gehele persbericht hier