Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Bedrijfsleven kiest Lean & Green als weg naar zero emissie

Aanmelden voor

Bedrijfsleven kiest Lean & Green als weg naar zero emissie

Bedrijfsleven kiest Lean & Green als weg naar zero emissie

07 december 2017

Leestijd ± 4 minuten

Voorafgaand aan het Factor 6 Congres van de Topsector Logistiek reikte Connekt op donderdag 7 december acht Lean & Green Awards, vier 1e Stars en drie 2e Stars uit. Dat het Lean & Green programma blijft groeien bevestigt niet alleen de aandacht van het bedrijfsleven voor duurzaamheid, maar vooral de toenemende motivatie om daadwerkelijk actie te ondernemen voor het verduurzamen van transport en mobiliteit. Lean & Green Ambassadeur Gretta Schoonderbeek (Essity) en Jannie van Andel overhandigden de trofeeën aan de bedrijven.Voorafgaand aan het Factor 6 Congres van de Topsector Logistiek reikte Connekt vandaag acht Lean & Green Awards, vier 1e Stars en drie 2e Stars uit. Dat het Lean & Green programma blijft groeien bevestigt niet alleen de aandacht van het bedrijfsleven voor duurzaamheid, maar vooral de toenemende motivatie om daadwerkelijk actie te ondernemen voor het verduurzamen van transport en mobiliteit. Lean & Green Ambassadeur Gretta Schoonderbeek (Essity) en Jannie van Andel overhandigden de trofeeën aan de bedrijven.

De bedrijven roemen in de eerste plaats de daadkracht van Lean & Green: “Je wordt beloond voor het realiseren van concrete doelstellingen.” Maar ook de samenwerkingsmogelijkheden, die het Lean & Green netwerk biedt, zijn een belangrijk middel om bijvoorbeeld meer goederen te bundelen en daardoor efficïenter gebruik te maken van transport. Ten derde biedt Lean & Green een meerwaarde voor klanten: “Met Lean & Green kun je betere cijfers laten zien.”

Waarom? Factor 6
Het programma Lean & Green van Connekt stimuleert organisaties tot het verduurzamen van mobiliteit en logistiek. Daarmee leveren bedrijven een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde klimaatopgave. Voor de logistiek in Nederland heeft de Topsector Logistiek een berekening gemaakt waar die opgave precies voor staat: voor 2050 is er een factor 6 productiviteitsverbetering nodig om de in Parijs gemaakte klimaatafspraken te realiseren. Om deze reden heeft de Topsector Logistiek het programma Lean & Green vorig jaar als speerpunt omarmd.

Waarom kiezen bedrijven voor Lean & Green?
Paul Koemans, directeur Waterschap De Dommel, winnaar Lean & Green Personal Mobility Award: “We zetten ons al heel wat jaren in voor duurzaamheid. Dankzij de vele goede ideeën van onze medewerkers begonnen we zelfs keuzestress te ontwikkelen. Dankzij Lean & Green konden we focus aanbrengen en daardoor concrete doelstellingen realiseren. Ook de rekentool en de feedback hielpen enorm.”

 

Gerard Franken, directeur Lease van de H4 Groep:
“Wij profileren ons als de meest flexibele en groene leasemaatschappij. Daarom is meedoen aan het Lean & Green programma voor ons een must. Onze klanten vragen om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sterker nog een aantal klanten mag alleen meedoen aan grote aanbestedingen als ze zelf maatschappelijk verantwoord ondernemen en  inkopen. We hebben de ‘Best Driver Competition App’ ontwikkeld, waarin wordt bijgehouden of je zuinig en niet te hard rijdt en of je geen bekeuringen of schades hebt. We zien dat als men zelf actief met Lean & Green aan de gang gaat, dat het proces zichzelf versterkt. Het programma enthousiasmeert deelnemers om minder CO2 uit te stoten.”

Jorg Lacroix, Marketing Manager Daily Fresh Food en winnaar Lean & Green Logistics Award: “Niet alleen onze gezonde en lekkere producten zijn ons visitekaartje, ook de logistiek is een onmisbare schakel. Onze chauffeurs zijn het (duurzame) visitekaartje die dagelijks de vers bereide producten leveren bij onze klanten. Duurzaam transport past perfect bij de merkbelofte ‘better food, better life’.”

Thijs van den Elsen, Manufacturing Engineer Boston Scientific International B.V., winnaar van de Lean & Green 2e Star: “Wij doen nu 3 jaar mee met Lean & Green. De eerste Ster realiseer je vooral binnen het bedrijf, de 2e Ster vraagt een andere meetmethodiek en meer samenwerking. Door de Lean & Green meetmethode krijg je zicht op details, die veel inzicht geven. De methode geeft per maand overzicht van je CO₂-uitstoot per klant. Als de klant weet voor welke CO₂-uitstoot hij verantwoordelijk is, dan biedt dat ook ruimte voor gesprek met onze Customer Service organisatie om samen te verbeteren.”

Jules Menheere, Directeur Vos Expeditie B.V. Deventer: “Door onze deelname aan Lean & Green zien we een stijgende lijn in ons bedrijf. Het was spannend in de eerste fase, maar nu is het ingebed in de organisatie: iedereen is ermee bezig en het leeft. Natuurlijk gaan we voor de volgende Lean & Green Star, op weg naar zero emissie. Lean & Green heeft een positieve impact op onze mensen.”

Vier Lean & Green Personal Mobility Awards
De vier Lean & Green Personal Mobility Awards voor het gevalideerde plan van aanpak voor minimaal 20% CO₂-reductie zijn uitgeraeikt aan: BSH Huishoudapparaten B.V., Waterschap De Dommel, Staatsbosbeheer Overijssel, XBEE Benelux.

Vier Lean & Green Logistics Awards
De vier Lean & Green Logistics Awards zijn uitgereikt aan Ad Dollevoet B.V., Daily Fresh Food BV, VVT Europa BV, Gulf Nederland B.V.

Twee Lean & Green Logistics Stars
Connekt feliciteerde twee Lean & Green Logistics Star Winners: Int. Transportbedrijf Vonk en Co bv en Thijs Logistiek.

Een Lean & Green Personal Mobility Star 
De H4 Groep nam de Lean & Green Personal Mobility Star in ontvangst voor het bereiken van de eerste Lean & Green doelstelling: minimaal 20% CO₂- reductie in vijf jaar tijd.

Vier Lean & Green Logistics 2e Stars
Voor de volgende stap op de CO₂-ladder richting zero emissie transport ontvingen Alert Logistiek B.V., Vos Expeditie Deventer B.V., BSH Huishoudapparaten B.V. en Boston Scientific International B.V. de Lean & Green 2e Star.