Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Acties Topsector op Klimaatconferentie COP21

Aanmelden voor

Acties Topsector op Klimaatconferentie COP21

Acties Topsector op Klimaatconferentie COP21

04 december 2015

Leestijd ± 1 minuut

Van 30 november tot en met 11 december vindt in Parijs de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats: de COP21. Het doel van de conferentie is het bereiken van een akkoord dat verdere opwarming van de aarde voorkomt door het reduceren van CO2-uitstoot. Verschillende acties van de Topsector Logistiek hebben ambitieuze doelstellingen als het gaat om het besparen van CO2. Zo wil de actie Synchromodaal Transport in 2020 18.700 ton kg CO2 besparen en de actie 4C zelfs 50.000 ton kg CO2. Stadslogistiek richt zich op het verduurzamen van de binnenstedelijke logistiek richting zero emission waarmee in 2020 5.000 ton kg CO2 bespaard is. Op verschillende manieren komen deze acties dan ook terug in het programma van de conferentie.

Nederland heeft daar een eigen paviljoen in ‘the blue zone’ waar verschillende side events worden georganiseerd. Connekt organiseert op maandag 7 december een workshop waarin andere landen worden gevraagd toe te treden tot de Lean & Green community. Een van de onderdelen is een paneldiscussie met experts waarin onder andere wordt ingegaan op stadslogistiek. Meer lezen over de workshop kan op de website van Lean & Green.

In het kader van de ‘Around the world in 80 days’-campagne van de Nederlandse overheid en PPMC zijn diverse synchromodale projecten meegenomen als best practices. Bijvoorbeeld het programma Lean & Green synchromodal waarin verladers geënthousiasmeerd en gestimuleerd worden om sommige van hun ladingstromen synchromodaal te vervoeren. Meer over dit programma leest u op de site van PPMC of op de site van de actie Synchromodaliteit. Zo komen ook de door TNO in samenwerking met ECT, EGS en Danser ontwikkelde game Synchromania en de door Seacon Logistics ontwikkelde control tower aan de orde.