Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Human Capital Agenda: KennisDC Logistiek

Aanmelden voor

Human Capital Agenda: KennisDC Logistiek

Human Capital Agenda: KennisDC Logistiek

18 december 2013

Leestijd ± 2 minuten

Binnen de Human Capital Agenda is het ontwikkelen van Kennis Distributie Centra (KennisDC) een belangrijk speerpunt. ‘Kennis laten stromen’, dat is het doel van het KennisDC Logistiek. Het KennisDC Logistiek maakt logistieke kennis beschikbaar voor de sector en kan ondernemers helpen bij innovatie, oplossen van logistieke problemen en het verbeteren van processen. Het KennisDC Logistiek is een samenwerking tussen Dinalog, zes HBO-instellingen (Fontys, HvA, HRO, NHTV, HAN, Windesheim) en TLN / EVO / VLM / JLN / KvK / Provincies. En daarnaast: regionale branche-organisaties, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en economische samenwerkings- en stimuleringsverbanden. Een belangrijk onderdeel van het KennisDC is de portal www.kennisdclogistiek.nl waarop logistieke kennis is verzameld.

Deze portal maakt logistieke kennis en logistieke professionals voor het MKB in Nederland vindbaar. De deelnemers beogen met de portal de interactie tussen werkveld en kennisinstellingen te verbeteren. De portal bevat onder andere: kennisdocumenten, praktijkervaring, (stage-) rapporten, eenvoudige toepassingen (apps) en maakt inzichtelijk wat de nieuwste ontwikkelingen in de logistiek zijn. Ook maakt zij bezoekers wegwijs op het gebied van beschikbare trainingen, deskundig advies en onderzoek.

De logistieke sector, met name het MKB, is gebaat bij praktisch toepasbare kennis. Bedrijven krijgen met deze portal toegang tot kennis en instrumenten, ofwel direct via deze portal, ofwel via een organisatie die hen daarbij ondersteunt. De toegankelijkheid van deze kennis en instrumenten helpt bedrijven om op diverse terreinen bij de bedrijfsvoering sterker te staan en te kunnen innoveren, bijvoorbeeld bij hun logistieke planning en het ondersteunend ICT- en HRM-beleid.

Een ander belangrijk doel van de portal is het beter benutten van elkaars kennis en expertise. De zes fysieke KennisDC’s vormen een landelijk netwerk. Het doel hiervan is een betere en intensievere interactie te realiseren tussen het werkveld, maar ook tussen de logistieke HBO kennisinstellingen onderling én het – in ieders belang – samenhangende speelveld van kennis en innovatie. Via dit netwerk komt kennis slimmer beschikbaar voor het werkveld (MKB) en de kennisinstellingen en kan talent verder ontwikkeld worden en behouden blijven voor de branche.

Tot slot is het portal geïnitieerd om resultaten van projecten en initiatieven te delen en beschikbaar te stellen. De portal zal op termijn uitgroeien naar een breed platform dat toegankelijkheid en transparantie levert voor en tussen de diverse kennisDC’s. Regionale initiatieven, best practices en betrokken organisaties zijn hiermee op één centrale plaats zichtbaar. De portal draagt tevens bij aan structureel inzicht omtrent landelijke en regionale initiatieven, koepelgroepen en overlegtafels.