Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

5 vragen aan: Astrid Buijssen (Shell)

Aanmelden voor

5 vragen aan: Astrid Buijssen (Shell)

5 vragen aan: Astrid Buijssen (Shell)

18 februari 2016

Leestijd ± 2 minuten

Astrid Buijssen  is manager commercial operations bij Shell en lid van het Topteam. Zij heeft brede ervaring in verschillende bedrijv20160210 astrid buijssenen (Unilever, Checkpoint, Shell) en rollen in verschillende delen van de supply chain (manufacturing, customer service, operations, distributie).

1. Wat vind je zo leuk aan de logistiek?

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in het eind tot eind proces. Van het maken van een product tot aan het gebruik door de gebruiker/klant: elk stukje van de keten heeft andere uitdagingen. Het leuke is dat logistiek daar een sleutel rol in vervult. Verder is logistiek ook het gebied waar veel interface en partijen bij elkaar komen Ook zorgen ontwikkelingen in de logistiek en de omgeving waarin dat plaatsvindt een heel boeiend en spannend speelveld. Daarin een verbindende rol spelen om win-win situaties te creëren vind ik enorm boeiend!

2. Wat is voor jou de grootste uitdaging in de logistiek? [En welke oplossingen zie je?]

Samenspel in de keten: Ik geloof er sterk in dat de kracht zit in het samen adresseren van de uitdagingen die de maatschappij, politiek en het bedrijfsleven ons opleggen. Oplossingen, innovatie en daadwerkelijke uitvoering kan alleen als we dat met elkaar doen.

3. Hoe zie jij de toekomst voor de Nederlandse logistiek?

Zeer positief. We hebben in dit land een prachtige logistieke cultuur, hoog niveau van kennis en samenwerken om problemen te adresseren zit volgens mij in ons bloed

4. Met wie zou je een dag willen ruilen?

Met de directeur van de Efteling. Ik ben opgegroeid in Kaatsheuvel en heb mijn eerste werkervaring opgedaan in De Efteling als vakantiemedewerker. Een heel mooi product en een prachtig bedrijf. Ben ze altijd blijven volgen en ze zijn voor mij een mooi voorbeeld van een bedrijf dat innovatieve oplossingen heeft gevonden voor lastige uitdagingen. En wie wil er nou niet tegen zijn kinderen kunnen zeggen dat je de baas bent van de Efteling.

5. Wat betekent de Topsector Logistiek voor jou?

Topsector Logistiek is voor mij een denktank die het voortouw neemt om richting te geven aan een mooie toekomst voor de logistieke wereld! Daarnaast moet het ook een platform zijn dat in staat is om de juiste voorwaarden te creëren waarmee het brede spectrum van bedrijven en instellingen actief in de logistiek concrete en pragmatische stappen voorwaarts kunnen zetten.