Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

18 miljoen euro voor logistieke start-up

Aanmelden voor

18 miljoen euro voor logistieke start-up

18 miljoen euro voor logistieke start-up

31 augustus 2015

Leestijd ± 1 minuut

Je zal er misschien zelf ook weleens over nadenken: zeg ik mijn veilige baan op voor een start-upavontuur? Voor de Nederlander Sanne Manders (38) heeft die gok prima uitgepakt. Manders zegde anderhalf jaar geleden een goede baan op bij adviesbureau Boston Consulting Group en verhuisde naar Silicon Valley om samen met een Amerikaanse compagnon het bedrijf Flexport op te richten.

Gisteren maakte het bedrijf een nieuwe investeringsronde bekend van 20 miljoen dollar (18 miljoen euro), met als belangrijkste investeerder Peter Thiel: een van de sterren van Silicon Valley. Thiel richtte betalingsdienst PayPal op, was een van de allereerste investeerders in Facebook en is medeoprichter van datagigant Palantir.

De start-up, die internationaal vrachtvervoer op een nieuwe digitale manier aanbiedt, zat al in de beroemde start-upversneller Y Combinator, bekend van bedrijven als Airbnb, Dropbox en Reddit. Eerder kreeg Flexport een investering van bijna 7 miljoen dollar van onder meer de investeringstak van Google.

Flexport laat bedrijven internationaal vrachtverkeer online afhandelen. Het bedrijf koopt ruimte in op schepen en vliegtuigen, die ze vervolgens vullen met vrachten van opdrachtgevers.

De start-up controleert de leveringen en financiering digitaal, helpt bij de douaneafhandeling en laat klanten zendingen live over de wereld volgen.

Met de nieuwe geldinjectie wil Flexport meer personeel aannemen en internationaal gaan uitbreiden. Het bedrijf wil binnen een jaar ook in Nederland een kantoor openen.

Bron: nrc.next