Door de coronacrisis neemt de CO2-uitstoot af, ook al draait een deel van de logistiek op volle toeren. Is het mogelijk om een flinke toename in uitstoot straks te voorkomen? CO2-footprinting biedt handvatten. De komende periode kunt u webinars en online trainingen volgen over het meten en verbeteren van de CO2-uitstoot van uw logistieke ketens.
In vijf verschillende webinars nemen Herman Wagter van Topsector Logistiek en Leon Simons van BigMile u mee in de wereld van carbon footprinting. Per webinar zijn er beperkt plaatsen beschikbaar, zodat er voldoende gelegenheid is om op uw vragen in te gaan. Meld u aan voor de webinars via deze link. De komende periode zullen er meerdere webinars aangeboden worden over diverse onderwerpen. Nadere info. volgt nog.
- CO2 toewijzen doe je zo:
- 31 maart 15-16 u
- 14 april 13-14 u
- 23 april 10-11 u
- CO2-footprinting, welke data (online profiel aanmaken met BigMile:
- 1 april 10-11 u
- 14 april 10-11 u
- 23 april 15-16 u
- Profit finder BigMile, wat kun je hiermee (live demo):
- 1 april 15-16 u
- 16 april 10-11 u
- 30 april 10-11 u
- Absolute uitstoot in logistiek:
- 6 april 15-16 u
- 16 april 14-15 u
- 28 april 15-16 u
- Brandstof en energie voor footprinting:
- 8 april 15-16 u
- 20 april 16-17 u
- 30 april 15-16 u
Online trainingen BigMile
Leden van TLN en evofenedex kunnen voor het meten en verbeteren van CO2-uitstoot tot juli 2020 nog gratis gebruik maken van de online tool BigMile. Vanwege de coronamaatregelen worden de trainingen hiervoor vanaf nu online aangeboden. Inschrijven voor de pilot en een digitale training kan via: https://www.connekt.nl/initiatief/bigmile.
Positieve ervaringen met BigMile tot nog toe
Inmiddels hebben al meer dan vijftig logistiek dienstverleners en verladers, succesvol deelgenomen aan de training.
De meeste deelnemers zijn enthousiast. Hoewel een enkeling ook nog moet wennen aan deze tool. Het is bijvoorbeeld een behoorlijke uitdaging om de data zo compleet mogelijk te krijgen. Een van de deelnemers van de BigMile training, Sjoerd de Roover van BTT Multimodal Container Solutions B.V. beaamt dit.
“Ik ben voornamelijk bezig om de data in BigMile goed te krijgen. Ik heb regelmatig nog contact met BigMile hierover. We krijgen nog steeds ondersteuning. Ieder type bedrijf gaat weer anders met zijn data om. Voor een verlader gaat dat anders dan bij een logistiek dienstverlener.
Het programma zelf is wel goed te begrijpen, alleen heb ik nog wel wat vragen hoe de besparingen die we doen inzichtelijk kunnen worden gemaakt”.
Ook een andere logistieke dienstverlener die voornamelijk pakketdiensten aanbiedt, is tevreden met BigMile. “Al sinds 2012 zijn wij actief met Lean & Green en sinds november zijn we ook lid van de Lean & Green community. De werkwijze voor BigMile is voornamelijk gericht op het verzamelen van data op een gestructureerde manier. Wij zijn op dit moment bezig om onze data-collectie naar de BigMile omgeving op te zetten. Het is belangrijk om je broninformatie goed op orde te hebben”, aldus deze logistieke dienstverlener.
Ook interesse in BigMile?
Kijk voor meer informatie op de website van BigMile of meld je direct voor de gratis kennismaking met BigMile aan via de website van Connekt.