Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

DEFLog maakt data delen voor de logistieke sector eenvoudig

Aanmelden voor

DEFLog maakt data delen voor de logistieke sector eenvoudig

De eerste publiek-private infrastructuurvoorziening voor de logistieke sector: DEFLog maakt het mogelijk om data uit te wisselen tussen bedrijven en overheden. Connekt doet namens het Ministerie van I&W een oproep aan partijen die logistieke dataservices kunnen leveren om het portaal te verrijken.

Datadiensten rondom wegtransport en logistiek
DEFLog is een infrastructuurvoorziening voor de logistieke sector, waarmee data uitgewisseld kan worden. DEFLog richt zich er met name op zoveel mogelijke datadiensten (data services) beschikbaar te krijgen rondom het wegtransport en logistiek, op één plaats en met toegang via één gebruikersaccount.

Wat kan ik met DEFLog?

U kunt via DEFLog toegang krijgen tot vele datadiensten die relevant zijn voor het wegtransport en de logistiek. Ook kunt u via DEFLog jouw data uitwisselen met anderen, door uw data aan te bieden in de marktplaats. En dat via één gebruikersaccount op een veilige en betrouwbare manier, waarbij de data bij de bron blijft.

Waarom DEFLog?

Een goede digitale infrastructuur helpt de concurrentiepositie van bedrijven te versterken. Transporten kunnen optimaal worden gepland dankzij up-to-date informatie. Strak geplande ritten hebben vele maatschappelijk voordelen: het zoekverkeer in de binnenstad verminderd en chauffeurs rijden zich niet meer vast onder bruggen die te laag voor ze zijn. Het verbetert ook de verkeersveiligheid en het vermindert stikstof- en CO2-emissies.

Van wie is DEFLog?

DEFlog is voor iedereen die machine-leesbare data wil uitwisselen of gebruiken. Het initiatief is opgezet vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SmartwayZ.NL en Portbase met medewerking van NDW, TLN, evofenedex, SUTC en DALTI. Portbase levert de basisinfrastructuur (het DEFLog-platform) in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Allerlei derde partijen ontwikkelen voor eigen risico de datadiensten die beschikbaar zijn via de DEFLog marktplaats.

Wordt logistieke dataleverancier

Stichting Connekt nodigt namens het Ministerie I&W partijen uit die dataservices kunnen leveren die waarde hebben voor het wegtransport, zoals – maar niet beperkt tot – dataservices die verkeersveiligheid vergroten, CO2 en NOx-emissies berekenen, weginfrastructuur en transportnetwerken in kaart brengen, doorstroming verbeteren, logistieke efficiency vergroten en stedelijke logistieke processen optimaliseren.
Heeft u zulke data beschikbaar? Dan kunt u zich uit om zich melden via procurement@connekt.nl. Samen met IenW zal bepaald worden welke partijen vervolgens een offerte verzoek krijgen.

Meer achtergrond over DEFLog is beschikbaar op de volgende URL’s: