Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.

Aanmelden voor

Serious Game Supply Chains

Aanmelden voor

Serious Game Supply Chains

Doel: De algehele prestaties van de supply chains zijn steeds meer het resultaat van een betere samenwerking tussen belanghebbenden in de toeleveringsketen. Het delen van data met leveranciers en afnemers is een voorwaarde voor daadwerkelijke samenwerking. Voortdurende digitalisering in supply chains en opkomende technologieën die op de markt beschikbaar komen, creëren nieuwe mogelijkheden om gegevens over de hele keten (inclusief regelgevers, douane en andere derden) betrouwbaar te delen. Dit versnelt processen en creëert zelfs kansen voor het transformeren van bedrijven en hele supply chains.

Het doel is het maken van een serious game die de impact laat zien van het toepassen van blockchain-technologie op supply chains, aangezien blockchain gezien kan worden als de gedeelde werkelijkheid waar alle betrokken partijen mee werken. Naast het delen van data kunnen ook andere aspecten van de supply chain met hetzelfde concept worden aangepakt, zoals financiering, duurzaamheid en risicobeheersing. Gezien de verwachtingen van onderzoeksbureaus naar de adoptie van blockchain in supply chains, is het zaak dat studenten de impact van de technologie leren en tevens ervaren.

Inhoud: Deze game is geschikt voor studenten Technische Bedrijfskunde, Logistics engineering, Logistics management, studenten van International Business Studies, Exchange programs en gelijkwaardige opleidingen (120 studenten, 2x per jaar verwacht). Daarnaast stond de game gepland te worden gespeeld met deelnemers van bedrijven (ca. 10), executive studenten (La Salle) en Spark! Vanuit trainingsbureaus is interesse geuit voor inzet en/of verdere ontwikkeling van de game ontvangen.

Resultaat:  Een serious game, een user manual en slide deck voor de workshop. De game is bereikbaar op http://demonstrator.sparklivinglab.nl/. De user manual beschrijft hoe games kunnen worden aangemaakt en gespeeld moeten worden. In de begeleidende workshop kan gebruik gemaakt worden van het slide deck. Gebruik van de game en bijbehorende materialen wordt publiekelijk beschikbaar gesteld op www.sparklivinglab.nl.