Home events Webinar Joint Corridors Nederland – China ten tijde van corona

Webinar Joint Corridors Nederland – China ten tijde van corona

Jaarlijks rijden er meer dan 6.000 treinen tussen China en Europa via de New Silk Way (Nieuwe Zijderoute). Dit zijn vrijwel allemaal intermodale treinen, waarvan een deel dedicated voor één klant of expediteur worden georganiseerd.
De uitbraak van het coronavirus gaf een negatieve impact op het lucht-, zee- en wegtransport, terwijl het spoorgoederenvervoer juist toenam. Hoewel dit positief klinkt, bracht het vervoer wel wekelijks aanpassingen en flinke uitdagingen met zich mee.

In dit webinar op woensdag 13 mei a.s. gaat Frans van den Boomen met Oscar Vermeij (NSWL) en Aryan van Zoest (GVT) in gesprek over de kracht van de
joint corridors Venlo – Chongqing en Tilburg -Chengdu ten tijde van corona. Ook gaan zij in hoe u als nieuwe verlader of vervoerder eenvoudig kan aansluiten en kan meeprofiteren.

Deelnemers worden niet alleen uitgenodigd om te luisteren, maar vooral ook om (kritische) vragen te stellen!

De experts

Frans van den Boomen, is activator bij Lean & Green Off-Road, binnen de actielijn Synchromodaal Transport.Lean & Green Off-Road richt zich op het ontwikkelen en opschalen van Joint Corridors om beschikbaarheid, schaalbaarheid, bereikbaarheid én duurzaamheid te realiseren. Het programma bereikt dit door het faciliteren van samenwerking tussen verladers, vervoerders, dichtbij de ondernemers in hun eigen regio, met toegankelijke tools.
Oscar Vermeij, is Managing Director bij New Silk Way Logistics (NSWL) een samenwerking tussen KLG en H.Essers. De treinverbinding tussen Venlo en Chongqing werd op 27 november 2019 gepresenteerd tijdens de European Silk Road Summit in Venlo en is een duurzaam alternatief voor lucht- en zeevracht tussen Nederland en China.
Aryan van Zoest, Business Manager Intermodaal GVT. De Chengdu – Tilburg – Rotterdam Express maakt het mogelijk containers binnen 15 dagen van Chengdu (provincie Shichuan) naar Tilburg (provincie Noord- Brabant) te transporteren en vice versa. Dit is vele malen sneller dan vervoer per zeeschip (45 dagen) en maar een aantal dagen langzamer dan luchtvracht (7 dagen).

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 13 mei om 14.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Datum

13 mei 2020
Expired!

Tijd

14:00 - 15:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 13 mei 2020
  • Time: 08:00 - 09:00

Kosten

gratis

More Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar
QR Code