Home events Slimme en duurzame bouwlogistiek levert gemeenten veel op!

Slimme en duurzame bouwlogistiek levert gemeenten veel op!

In steeds meer gemeenten ontstaat er noodzaak om het mobiliteitssysteem aan te passen. Door een groei van het aantal verkeersbewegingen neemt congestie en onveiligheid toe. Ook is het van belang om een reductie te realiseren van de uitstoot van NOx, fijnstof en CO2. Steden zijn daarom op zoek naar mogelijkheden om voor zowel het personen- als het vrachtverkeer stappen vooruit te zetten.

Binnen het vrachtverkeer in steden neemt bouwlogistiek een omvangrijk aandeel in (tot wel 30%), maar juist in dit segment liggen nog veel kansen om tot reductie te komen. In de afgelopen jaren is er op het gebied van duurzame bouwlogistiek, is al veel bereikt. Bouwsector, ontwikkelaars, opdrachtgevers, overheden werkten samen in tal van pilotprojecten waarin efficiënter werd vervoerd en gewerkt en overlast (emissies, verkeer, congestie) werd verminderd.

Wat komt u te weten tijdens het webinar?

Het is nu zaak om deze kansen in te bedden in de dagelijkse praktijk. Daarin liggen juist ook voor gemeentes kansen om dit te stimuleren. In dit webinar willen we juist op die kansen voor gemeenten ingaan en laten zien wat hier mogelijk is. Graag gaan we daarover ook met u, als deelnemer, het gesprek aan.

De experts en het programma

Marcel Michon
Marcel Michon is managing partner bij Buck Consultants International. Hij zal tijdens het webinar een korte introductie geven.

 

 

 

Thimo de Nijs
Thimo de Nijs is concernadviseur Duurzaamheid bij Gemeente Den Haag. Thimo zal ingaan op de stappen die hij binnen de Gemeente Den Haag zet op het gebied van duurzame bouwlogistiek, de kansen die daarin benut worden maar ook de hobbels waar tegenaan gelopen wordt.

 

 

 

 Bouwe van der Tuuk
Bouwe van der Tuuk is Logistiek Manager bij DuraVermeer. Bouwe zal ingaan op de bouwlogistieke innovaties die het bedrijf doorvoert, de resultaten die daarbij behaald worden. Daarnaast zal hij vooral ingaan op de samenwerking met overheden, waar en waarom gaat het goed of wat kan er nog beter? Wat kan de gemeente doen om de bouwsector te stimuleren op het gebied van duurzaamheid.

 

 

Christiaan van Luik
Christiaan van Luik is sinds kort in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat actief als projectmanager Duurzame Bouwlogistiek voor gemeenten en kan gemeenten ondersteuning bieden bij het implementeren van instrumenten t.b.v. bouwlogistiek. Samen met Thimo de Nijs en Bouwe van der Tuuk zal hij een paneldiscussie voeren over de rol van de gemeente in het stimuleren van duurzame bouwlogistiek aan de hand van een aantal stellingen waarop door het publiek gereageerd kan worden.

 

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op dinsdag 6 oktober om 15.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Datum

06 okt 2020

Tijd

15:00 - 16:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 06 okt 2020
  • Time: 09:00 - 10:00

Kosten

Gratis

More Info

Inschrijven

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Inschrijven
QR Code