Home events Outlook Hinterland and Continental Freight 2030

Outlook Hinterland and Continental Freight 2030

Het internationale achterlandvervoer heeft een flinke uitdaging om de doelen van het Klimaatakkoord te halen. De vorige Outlook Hinterland and Continental Freight (HCF) uit 2018 maakte een analyse van de ladingsstromen en van decarbonisatie-paden richting 2050. In de nieuwe Outlook HCF uit dit jaar is nauwkeuriger gekeken naar de lading en naar het pad richting 2030.

Gebaseerd op nieuwe statistieken is goed zichtbaar waarnaartoe welke soort lading vervoerd wordt, hoe ver weg dat is en met welke modaliteit. Dat geeft een goede basis om te bekijken in hoeverre logistieke optimalisatie kansen biedt,en waar nieuwe schone aandrijftechnologieën en nieuwe logistieke systemen nodig zijn om de doelen te halen.

Wat komt u te weten tijdens dit webinar?

In dit webinar worden de achtergronden, analyses, oplossingen en aanbevelingen uit de Outlook Hinterland and Continental Freight 2030 toegelicht.

De Experts

Paul van de Lande (TNO)
Paul van de Lande werkt voor TNO aan projecten rondom verduurzaming van transport en logistiek. Hij heeft door zijn ervaring als logistiek adviseur een goed zicht op wat bedrijven beweegt in hun logistieke afwegingen en keuzes, en op welke wijze publieke en private partijen kunnen samenwerken om transport en logistiek te verduurzamen. Naast zijn werk als adviseur is Paul werkzaam als docent bij onder meer NCOI en EVOFenedex.

 

Matthijs Otten (CE Delft)
Matthijs Otten is themaleider goederenvervoer bij milieuadviesbureau CE Delft. Binnen het thema goederenvervoer combineert CE Delft milieutechnische, economische en beleidskennis om opdrachtgevers bij overheden en bedrijfsleven te adviseren over het verduurzamen van transport.

 

 

Herman Wagter (Connekt)
Herman Wagter is programmamanager bij Connekt. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit met de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

 

 

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op vrijdag 4 september om 11.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Datum

04 sep 2020

Tijd

11:00 - 12:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 04 sep 2020
  • Time: 05:00 - 06:00

Kosten

Gratis

More Info

Inschrijven

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Inschrijven
QR Code