Home events Leidinggeven aan innovatie in de logistiek

Leidinggeven aan innovatie in de logistiek

Afgelopen jaar is met financiële ondersteuning van de Topsector Logistiek samen met TNO een project uitgevoerd op het vlak van Leidinggeven aan Innovatie. Het doel van dit project was om sociale innovatie en leiderschap aan elkaar te koppelen, zodat huidige (en nieuwe) leiders en managers handreikingen krijgen in de transformatie naar een nieuwe werkcultuur.

Innovatie is vooral succesvol als in de gehele organisatie mensen kunnen bijdragen met ideeën en expertise. Dit vraagt een modernere, open manier van leidinggeven en communiceren. Met de ontwikkelde Tool Innovatie Leiderschap (TIL) uit dit project kunnen leidinggevenden in de logistiek ontdekken of zij hierin al voldoende bekwaam zijn en hoe ze zich hier verder in kunnen ontwikkelen.

Wat kom je te weten?

Als je het webinar hebt gevolgd kan je makkelijk zelfstandig werken met de Tool Innovatie Leiderschap.

De TIL is een tool om:

• Voor jezelf te bepalen of je voldoende bekwaam bent in het „leidinggeven aan innovatie“.Dat doe je door eerst te benoemen wat een mogelijke concrete innovatie is voor het bedrijf waar je werkt. Vervolgens beoordeel je ‘paradoxen’ die kunt tegenkomen tijdens het proces: dat wil zeggen van het bepalen van de innovatie tot het invoeren ervan.
• Onderweg bepaal je je eigen leerdoelen bij „leidinggeven aan innovatie“
• En vervolgens kun je nagaan of er een passende cursus of een ander hulpmiddel (zoals een tool of aanvullende informatie) is om te werken aan deze leerdoelen. De tool bevat een overzicht met ‘links’ naar websites. Als je klaar bent heb je een handig inzicht voor jouw volgende stap in het bekwamen van
jezelf in het leidinggeven aan innovatie.

De expert

Dr. Peter Oeij is deskundig op het gebied van sociale innovatie, innovatie management, teams en leiderschap. Voor de logistieke sector heeft hij projecten gedaan over de sociale en organisatorische kant van innovatieprocessen en de link met HRM. De Tool Innovatie Leiderschap is gemaakt in opdracht van Topsector Logistiek. Peter is werkzaam bij TNO.

Datum

23 jun 2020
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:23 jun 2020
  • Tijd: 09:00 - 10:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar

Spreker

QR code