Home events ICT-leveranciers cruciaal bij data delen en standaardisatie en waarom dit geen probleem meer is!

ICT-leveranciers cruciaal bij data delen en standaardisatie en waarom dit geen probleem meer is!

Dat we niet meer om digitaliseren en data delen heen kunnen is wel duidelijk. En ook dat we digitale standaarden nodig hebben om dit veilig, efficiënt en op grote schaal te doen. Maar iets is pas een standaard als iedereen het gebruikt.

De uitdaging is om theorie en praktijk bij elkaar te brengen. ICT-leveranciers spelen daarbij een cruciale rol. Tijdens het webinar bespreken we middels een vraaggesprek over het Open Trip Model op welke manier de rol van de ICT-leveranciers aan het veranderen is, hoe dit kon ontstaan en waarom dit bijzonder goed nieuws is voor logistieke partijen. Ook de aanvullende rollen van DALTI en SUTC in deze ontwikkelingen komen aan bod.

Wat komt u tijdens het webinar te weten?

Aan de hand van het Open Trip Model geven we inzicht in de nieuwe manier van samenwerken en standaardisatie van ICT-leveranciers ten bate van de logistieke sector.

Wat bezielde ICT-leverancier Simacan om het Open Trip Model als ‘open source’ datamodel te ontwikkelen en niet een uniek eigen model te maken, waar alleen zij en hun klanten van konden profiteren? En waarom droegen zij het over aan SUTC, het expertisecentrum voor logistieke standaarden?

En wat heeft de visie van Simacan gemeen met de oprichters van DALTI, de vereniging voor ICT-leveranciers van de logistieke sector? Deelnemers krijgen inzicht over de nieuwe weg die de bij DALTI aangesloten ICT-leveranciers zijn ingeslagen; van het werken met unieke koppelingen tussen alle verschillende systemen, naar nauwe onderlinge samenwerking en standaardisatie. Wat is het doel dat ze hiermee willen bereiken? Hoe werken ze samen en hoe gaat de logistieke sector hiervan profiteren? Wat is er nog voor nodig om dit voor elkaar te krijgen en hoe kunnen logistieke partijen hiermee aan de slag gaan?

Waarom wilde SUTC, het expertisecentrum voor digitale standaarden het model adopteren en hoe heeft zij het beschikbaar gesteld voor de hele logistieke sector? Hoe werkt zij samen met DALTI?

DALTI heeft het Open Trip Model omarmd als de standaard voor de logistiek en ook de overheid ziet het inmiddels als een van de belangrijkste communicatie talen voor uitwisseling van data tussen overheden en bedrijfsleven. Hoe komt dit en wat gebeurt er om het verder te ontwikkelen en uit te nutten?

De experts

Wout van den Heuvel
Wout van den Heuvel is algemeen secretaris van SUTC – beheer- en expertisecentrum van open Logistieke ICT standaarden en werkt vanuit die hoedanigheid nauw samen met  DALTI.

 

 

 

René Knapen
René Knapen is voorzitter en een van de initiatiefnemers van DALTI en directeur van TANS, leverancier van TMS systemen.

 

 

 


Rob Schuurbiers
Rob Schuurbiers is CEO van Simacan en grondlegger van het Open Trip Model. Simacan levert een platform dat is gericht op end-to-end visibility en control in supply chains. Het door Simacan ontwikkelde  Open Trip Model is overgedragen aan SUTC, zodat het beschikbaar kwam voor de gehele sector.

 

 

Datum

29 jul 2020
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:29 jul 2020
  • Tijd: 09:00 - 10:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar
QR code