Home events De opschaling van elektrisch varen: systeemwijziging & nieuwe business modellen

De opschaling van elektrisch varen: systeemwijziging & nieuwe business modellen

Het elektrificeren van binnenvaartschepen vraagt om een systeemwijziging waarvoor een goede samenwerking tussen uiteenlopende partijen noodzakelijk is. Een professioneel georganiseerde sector, een efficiënte supply chain en een faciliterend beleids- en subsidiekader zijn randvoorwaarden voor opschaling. We gaan in op wat er nodig is om de elektrificatie van de binnenvaart op te schalen.

Elektrificatie over de sectoren heen versterkt de business cases binnen iedere te elektrificeren sector. Belangrijk is om slimme samenwerkingen aan te gaan (bijv. multi-inzetbare laadinfrastructuur) en lessons learned tussen de sectoren uit te wisselen. Elektrificatie ontsluit uiteenlopende nieuwe business modellen, bijv. in de vorm van efficiencyverbetering en dynamische prijsbepaling op basis van data uit batterijsystemen. Verschillende voorbeelden van innovatieve business modellen komen aan bod.

Wat komt u te weten tijdens het webinar?

In dit webinar geeft Willem Dedden (Zero Emission Services) inzicht in opschalingsvraagstukken in de elektrificatie van de binnenvaart. Peter Paul van Voorst tot Voorst (Skoon) legt de link met andere elektrificeerbare sectoren en bespreekt nieuwe business modellen die kansen bieden om te versnellen.

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Invest-NLInvest-NL brengt partijen bij elkaar om te komen tot innovatieve en gecombineerde business modellen zodat zowel de kosten als baten van de laad-infrastructuur worden gedeeld en elektrificatie haalbaar wordt.

De experts

Willem Dedden (ZES)
Willem heeft ruim 25 jaar ervaring in de maritieme sector en bij havens. Daarvoor werkte hij bij diverse adviesbureaus op het gebied van hydraulica, offshore en civiele techniek. Vanaf 1997 is hij werkzaam voor het Havenbedrijf Rotterdam, o.a. als projectmanager havenontwikkeling en hoofd projecten. Daarnaast beschikt Willem over jarenlange internationale ervaring. Zo was hij directeur infrastructuur in de haven van Sohar in Oman en leidde hij de activiteiten van het havenbedrijf Rotterdam in Zuidoost-Azië.

 

Peter Paul van Voorst tot Voorst (Skoon)
Peter Paul van Voorst tot Voorst, oprichter van Skoon Energy, is actief in de energie opslag markt. Gemotiveerd om bij te dragen aan de energietransitie, hebben Daan Geldermans en Peter Paul het bedrijf opgericht met het doel om schone energie toegankelijk te maken, tijdens de studie Maritiem Techniek aan de TU Delft. Door de ontwikkeling van de beste software voor mobiele energie, maakt Skoon het voor een grote diversiteit aan gebruikers mogelijk om over te stappen naar een duurzame bron van energie. Skoon is gespecialiseerd in het faciliteren van toegang via software oplossingen tot betaalbare mobiele batterijen en brandstofcellen voor bouwplaatsen, film sets, schepen, netbalancering en andere toepassingen met een tijdelijke vraag voor energie.

 

Datum

27 okt 2020
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:27 okt 2020
  • Tijd: 10:00 - 11:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar
QR code