Home events CO2-uitstoot toewijzen aan lading bij container- en bulk-binnenvaart

CO2-uitstoot toewijzen aan lading bij container- en bulk-binnenvaart

Vervoerders en verladers willen inzicht krijgen in hun CO2-uitstootzodat ze deze uitstoot kunnen terugdringen. Voor logistiek en transport komt hier nog een vraag bij: het toewijzen van CO2-uitstoot aan lading per opdrachtgever. Opdrachtgevers vragen hierbij om betrouwbare cijfersDit geldt ook voor de binnenvaart. De binnenvaart vervoert zowel containers als droge of vloeibare goederen in bulk. De hoeveelheden worden meestal in tonnen uitgedrukt. Op welke manier kunt u met de beschikbare informatie CO2-uitstoot toewijzen aan de lading per opdrachtgever? En hoe doet u dit op een betrouwbare manier?

‘CO2-uitstoot betrouwbaar bepalen voor bulk-binnenvaart’ is een van de webinars uit de serie over Carbon Footprinting voor logistiek. Carbon Footprinting gaat over het toewijzen van CO2-uitstoot van transport, opslag en overslag aan individuele opdrachten en klant. Hoe doet u dat in de praktijk? Wat is de achtergrond? En welk voordeel haalt u eruit? 

Wat komt u tijdens dit webinar te weten? 

In dit webinar leert u hoe u CO2-uitstoot betrouwbaar kunt toewijzen aan lading voor container- en bulk-binnenvaart.  

De expert 

Herman Wagter is programmamanager bij Connekt. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit met de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie. 

 Herman Wagter 

Aanmelden voor dit webinar 

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 12 augustus om 11.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen. 

Datum

12 aug 2020

Tijd

11:00 - 12:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 12 aug 2020
  • Time: 05:00 - 06:00

Kosten

Gratis

More Info

Inschrijven

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Inschrijven
QR Code