Home events CO2 toewijzen doe je zo
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Inschrijven

Locatie

online
Categorie

More Info

Inschrijven
QR Code

Datum

03 jun 2020

Tijd

14:00

Kosten

Gratis

CO2 toewijzen doe je zo

Het wordt steeds belangrijker voor vervoerders en verladers om inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot. Met dit inzicht kunnen zij de CO2-uitstoot terugdringen en kosten besparen. Vanuit logistiek en transport komt hier nog een extra vraag bij, namelijk het toewijzen van CO2-uitstoot aan een lading per opdrachtgever. Opdrachtgevers en klanten vragen om betrouwbare cijfers. Het correct toewijzen van CO2-uitstoot is van groot belang, mede met het oog op de CO2-beprijzing die in 2023 van start gaat. Door nu al aan de slag te gaan om dit inzichtelijk te maken zijn verladers en logistiek dienstverleners klaar voor de toekomst.

‘CO2 toewijzen doe je zo’ is de eerste uit een serie webinars over Carbon Footprinting. Carbon Footprinting is een instrument waarmee de CO2-uitstoot door transport en logistiek in kaart wordt gebracht door het voeren van een goede basisadministratie van CO2-uitstoot, een gestandaardiseerde manier van berekenen en het analyseren van de gegevens. In deze webinars worden handvatten gegeven om de CO2-uitstoot gestandaardiseerd en betrouwbaar te berekenen met de hulp van een aantal richtlijnen.

Wat komt u tijdens dit webinar te weten?

In dit webinar wordt uitgelegd welke data nodig is en hoe de CO2-uitstoot aan een lading kan worden toegewezen, ook als er voor verschillende klanten wordt gereden.

De expert

Herman Wagter is programmamanager bij Connekt. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit met de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

Herman Wagter

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 3 juni om 14.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.