• 30 november 2020

Jong innovatief talent succesvol in schijnwerpers gezet met ScienceMakersLAB

Jong innovatief talent succesvol in schijnwerpers gezet met ScienceMakersLAB

Jong innovatief talent succesvol in schijnwerpers gezet met ScienceMakersLAB 1000 665 Topsector Logistiek

De zesde editie van ScienceMakers Awards is succesvol afgerond. Het was een bijzondere editie: voor het eerst zijn de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap, technologie en maken in een online campagne in het zonnetje gezet. Dit zorgde dat nog veel meer mensen dan normaal konden zien hoeveel jong en innovatief talent Nederland in huis heeft. Waar bij een fysiek event honderden toeschouwers aanwezig kunnen zijn, hebben nu duizenden mensen kennis kunnen maken met de ScienceMakers via onder meer de sociale en ook regionale media. Ook vorig jaar werd een speciale editie beleefd; het eerste lustrum met hooggeëerd bezoek van Koningin Máxima.

Dat de ScienceMakers volop gezien zijn én gewaardeerd worden blijkt ook het grote aantal speciale felicitatieboodschappen die de jonge talenten dit jaar ontvingen. Onder andere Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Inge Vossenaar (Directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) namen een videoboodschap op voor de ScienceMakers. Bekijk deze hier.

Verhalen en prestaties jong innovatief talent

Presentator Dennis Weening heeft Nederland tijdens de online campagne ScienceMakersLAB kennis laten maken met de ScienceMakers van 2020; het jong en innovatief talent van Nederland. Hun inspirerende verhalen en unieke prestaties zijn zichtbaar gemaakt via onder meer de Techtalks, digitale interviews, Behind the Science en de Vraag achter de vraag. Alle winnende projecten zijn tijdens de online campagne gedeeld via YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. Ook is hier een totaaloverzicht van alle projecten te vinden.

ScienceMakers ambassadeurs van de technologie

ScienceMakers zijn ambassadeurs voor inventiviteit, voor nieuwsgierigheid, voor ontdekken en voor het volgen van je passie. Deze tijd bewijst nog eens extra dat we al dit innovatieve talent hard nodig hebben om op hoog niveau mee te blijven draaien in de wetenschap, technologie en maken. Nieuwsgierigheid is de voedingsbodem van nieuwe ideeën, creativiteit en vindingrijkheid. Dat leidt tot innovatie. Dat is ook de kracht van ons land. Of nu gekeken wordt naar het watermanagement dat wereldfaam geniet of architectonische hoogstanden die wereldwijd worden ingezet. Aan de basis van deze successen staat goed onderwijs. Aandacht voor wetenschap, technologie en maken op school is daarbij onmisbaar. ScienceMakers zet zich in om jongeren in Nederland hun talenten voor (bèta)techniek en science te laten ontdekken. Zodat meer jongeren gaan kiezen voor een studie en baan in deze richting.

ScienceMakers is een initiatief van de Rijksoverheid en het Techniekpact, dat wordt uitgevoerd door Jet-Net & TechNet. Onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Klik hier voor de videoboodschappen, voorbeelden van projecten en het gehele nieuwsbericht.