• 11 november 2020

Online Digiscan helpt bedrijven verder met digitalisering

Online Digiscan helpt bedrijven verder met digitalisering

Online Digiscan helpt bedrijven verder met digitalisering 1000 667 Topsector Logistiek

Onderzoek uit 2019 van TLN, Beurtvaartadres en evofenedex heeft uitgewezen dat veel bedrijven niet starten met digitaliseren omdat het te complex is (38 procent) of omdat het te veel tijd kost (47 procent).Terwijl de huidige marktontwikkelingen juist steeds harder roepen om verdergaande digitalisering. Stefan Heeringa, projectleider Digiscan bij evofenedex: “De signalen die wij krijgen van onze leden maken duidelijk dat de wil om te digitaliseren aanwezig is, maar dat zij moeite hebben om het juiste startpunt te kiezen. Moet ik iets met PowerBI? Of een ERP-systeem of digitale vrachtbrief? Er is zo veel mogelijk, maar waar doe je goed aan?”

Met de gratis online Digiscan wil ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex bedrijven helpen structuur aan te brengen in hun digitale ontwikkeling. Zo moet de scan gebruikers aan het denken zetten, aldus Heeringa. “Welke digitale strategie heb ik eigenlijk? En hoe lopen de interne processen?” Met het doorlopen van de scan krijgen gebruikers binnen enkele minuten een eerste indruk van hun stand van zaken op het vlak van digitalisering én direct advies welke stappen verder gezet moeten worden. Zowel de logistiek manager van een mkb-bedrijf als de supply chain manager van een multinational kan gebruik maken van de Digiscan. De scan is geschikt voor alle typen branches en sectoren, in elk stadium van digitalisering.

Digiscan verdiepingsgesprek

Na de online scan kunnen bedrijven ervoor kiezen om gebruik te maken van het Digiscan verdiepingsgesprek. Tijdens een-op-een gesprekken gaan bedrijven met een specialist dieper in op de eigen situatie en de digitaliseringsdoelstellingen.

Achtergrond Digiscan

De Topsector Logistiek onderschrijft het belang van digitalisering van de logistieke sector en zag in evofenedex de partij met kennis en het netwerk om de Digiscan te ontwikkelen. Daarom ondersteunt de Topsector Logistiek de ontwikkeling en verspreiding van de Digiscan financieel waardoor er voor bedrijven geen kosten zijn verbonden aan het gebruik van de Digiscan.

Op www.evofenedex.nl/digiscan is alle informatie te vinden en kan de bezoeker direct de evofenedex Digiscan invullen.