• 13 augustus 2020

Digiscan helpt om business uitdagingen op te lossen

Digiscan helpt om business uitdagingen op te lossen

Digiscan helpt om business uitdagingen op te lossen 1000 667 Topsector Logistiek

Hoe kan ik inzicht krijgen in wat mijn klanten morgen gaan bestellen? Waarom kan ik niet zien waar mijn goederen zijn? Waarom kan ik geen sales rapportage draaien? Hoe kan het dat ik niet wist dat deze lading niet op een pallet past? Doen we dit echt nog steeds met de hand? En waarom loopt onze planning nu toch weer in de soep? Herkent u dit soort vragen? Dan is het wellicht tijd om na te gaan of uw digitale basis wel op orde is en of u optimaal gebruik maakt van de beschikbare data en kennis. Met Digiscan doet u een snelle analyse.

Wat is een Digiscan?

Digitalisering en slim data gebruik is een uitdaging voor veel logistieke partijen, zeker voor het MKB. Door gebrek aan tijd, kennis en geld in combinatie met de snelle ontwikkelingen en de talloze mogelijkheden die er zijn. Digiscan is ontwikkeld door evofenedex om bedrijven op weg te helpen die zelf aan de slag willen met digitalisering. Digiscan is voor iedereen vrij beschikbaar. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Heel simpel. Via deze link vult u een dertigtal vragen in, die gaan over de business uitdagingen die u met uw bedrijf ervaart. Waarschijnlijk prikkelen deze vragen u meteen om na te denken over uw werkwijze als bedrijf. Als u uw gegevens achterlaat en alle vragen invult, krijgt u direct een korte situatieschets van uw ‘maturity level’ of ‘digitale status’ als bedrijf. 

Voor wie hier meer mee wil, biedt evofenedex gratis en vrijblijvend een gesprek aan. In dat gesprek gaat u -aan de hand van de analyse en de antwoorden op de vragen- met een specialist van evofenedex dieper in op de situatie van uw bedrijf en kunt u uw focus bepalen voor het vervolg. Het kan zijn dat u besluit om intern nog wat zaken te regelen: uw personeel beter op te leiden, een magazijn slimmer in te richten. Of wellicht bent u toe aan meer data uitwisseling met andere partijen, of wilt u techniek inzetten om nog een tandje bij te zetten. Mocht u voor deze stappen specialistische kennis nodig hebben, dan krijgt u ook advies over partijen bij wie u daarvoor terecht kunt. 

Kortom, Digiscan helpt u om scherp te krijgen: waar sta ik nu als bedrijf en als ik me in een bepaalde richting wil ontwikkelen. Welke stappen moet ik dan zetten en bij wie kan ik daarvoor terecht?

Waar is Digiscan op gebaseerd?

Evofenedex heeft Digiscan ontwikkeld vanuit de wens om de sector een praktisch toepasbaar model aan te kunnen bieden. Daarom zijn in gesprek met diverse -ervaringsdeskundige- verladers, ICT-leveranciers, platforms en onderwijs de elementen verzameld die essentieel zijn als u succesvol wilt digitaliseren. Deze ervaringen, gecombineerd met de eigen kennis van bedrijfs­processen, supply chains en digitalisering, heeft geleid tot Digiscan. Het model is vervolgens getoetst bij diverse onderwijsinstellingen waaronder de evofenedex leerstoel Supply Chain Management van Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Breda University of Applied Sience en de Hogeschool Rotterdam.

Belangrijk uitgangspunt van Digiscan: digitalisering is niet de oplossing voor elk probleem. Als u een slecht proces digitaliseert, is het nog steeds een slecht proces. De kans is dus aanwezig dat u eerst intern verbeteringen moet realiseren, voordat het zinvol is om (verder) te gaan met digitalisering. Daarmee voorkomt u dat u investeringen doet, die later helemaal niet het probleem oplossen waarvoor ze bedoeld zijn. 

Meer weten? Bekijk het webinar over Digiscan of neem contact op met Stefan Heeringa projectmanager digitalisering, evofenedex: s.heeringa@evofenedex.nl.