• 2 juni 2020

Tentoonstelling Maritiem Museum toont logistieke beroepen

Tentoonstelling Maritiem Museum toont logistieke beroepen

Tentoonstelling Maritiem Museum toont logistieke beroepen 1000 480 Topsector Logistiek

Op 1 juni 2020 zijn de Nederlandse musea eindelijk weer opengegaan. Daarbij is nu zeker de nieuwe tentoonstelling in het Maritiem Museum, getiteld De Haven, een bezoek meer dan waard. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Topsector Logistiek. Behalve een bijzondere collectie uit eigen depot geeft De Haven inzicht in de rol van de haven in de logistieke keten. In verschillende educatieve spellen maken de jonge bezoekers kennis met diverse beroepen, de logistieke schakels en actuele vraagstukken als milieuproblematiek en tijdsdruk.

Op jonge leeftijd kennismaken met logistiek

Onbekend maakt onbemind. Onbekendheid is er medeoorzaak van dat jongeren nog te weinig kiezen voor een studie of beroep in de logistiek. Vaak hebben zij geen enkel beeld van de uitdagende wereld achter het transport van goederen. Daarbij is het zaak om kinderen op jonge leeftijd al te laten kennismaken met de wereld van de logistiek.  

Interview Aad Veenman 

Aad Veenman, boegbeeld van de topsector Logistiek, zegt hierover in een interview. “De meerwaarde van deze samenwerking (..) is dat we dit soort dingen kunnen bespreken in het educatieve programma, en daarmee ook deze doelgroep hopelijk interesseren voor de sector. (…) Een extra dimensie is nog dat we niet alleen jeugd, maar ook volwassenen bereiken met de tentoonstelling. Dat is mooi, want logistiek raakt ons allemaal!”  

Aad Veenman

Vanuit de Human Capital Agenda is samenwerking gezocht met het Maritiem Museum, waar veel jongere kinderen komen voor een educatief uitje. De spellen gaan onderdeel uitmaken van een educatief programma, maar zijn ook door individuele bezoekers te spelen. Ze zijn primair gericht op kinderen vanaf groep 7 tot en met de eerste jaren van het voortgezet onderwijs en bevatten veel doe-elementen.  

Meer informatie over De Haven is te vinden op de website van het Maritiem Museum. Lees hier ook het gehele interview met Aad Veenman.