• 28 januari 2020

Nieuwe treinverbinding tussen Limburg en China

Nieuwe treinverbinding tussen Limburg en China

Nieuwe treinverbinding tussen Limburg en China 897 598 Topsector Logistiek

Limburgse bedrijven die goederen van en naar China vervoeren kunnen zich nu aansluiten bij de nieuwe treinverbinding tussen Venlo en Chongqing. Deze ‘joint corridor’ is een duurzaam alternatief voor lucht- en zeevracht tussen Nederland en China. De nieuwe joint corridor werd op 27 november 2019 gepresenteerd tijdens de European Silk Road Summit in Venlo.

Gezamenlijke klant neemt initiatief

De joint corridor is een initiatief van New Silkway Logistics, een joint venture tussen de logistiek dienstverleners H.Essers en KLG Europe. Een gezamenlijke klant van hen vervoerde al volumes vanaf China naar Europa en voorzag voor de toekomst een onbalans in volumes. De klant bracht deze twee bedrijven daarom samen om dit probleem op te lossen. Inmiddels vervoeren de twee bedrijven samen ladingen van Europa naar China. En verlader SPGPrints heeft zich ook bij de joint corridor aangesloten.

Overstappen op de trein naar China

Om meer Limburgse bedrijven aan te sluiten op de treinverbinding tussen Nederland en China werkt New Silkway Logistics samen met Lean & Green Off-Road en LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Limburg. Samen staan zij voor beschikbaarheid, schaalbaarheid, duurzaamheid én mobiliteit. Via de WeConnekt app verkennen ze kansen en organiseren ze open dialogen tussen verladers en vervoerders. Bedrijven die interesse hebben kunnen via de WeConnekt app hun interesse aangeven. Bekijk de video hierboven voor meer informatie over de joint corridor Venlo-Chongqing.

New Silk Way Logistics