• 28 januari 2020

Data delen nu heel eenvoudig voor SAP-klanten

Data delen nu heel eenvoudig voor SAP-klanten

Data delen nu heel eenvoudig voor SAP-klanten 971 647 Topsector Logistiek

SAP-klanten kunnen nu heel snel en eenvoudig starten met iSHARE. Vanaf 28 januari 2020 is de iSHARE adapter beschikbaar in de SAP App Center, de digitale marktplaats voor oplossingen van SAP-partners. In de iSHARE adapter is alle functionaliteit verpakt die nodig is om data te delen volgens het iSHARE-afsprakenstelsel. 

Kwestie van plug & play

Rojo Consultancy ontwikkelde de iSHARE adapter voor SAP. Roberto Viana, managing partner van Rojo Consultancy: “Onze adapter versnelt de adoptie van iSHARE en maakt de implementatie van iSHARE voor onze klanten een kwestie van plug & play. Het enige wat onze klanten hoeven te doen, is een deelnemersovereenkomst afsluiten met iSHARE. Daarna kunnen ze razendsnel van de voordelen van onze iSHARE-oplossing genieten.”

Eerste kant-en-klare adapter

Gerard van der Hoeven, voorzitter van de Stichting iSHARE: “We zijn echt heel blij met de lancering van de eerste kant-en-klare iSHARE adapter. Hierdoor is ‘t heel eenvoudig om iSHARE in gebruik te nemen. We verwachten dat er in 2020 veel meer van dit soort adapters voor TMS en ERP-oplossingen en andere datarijke applicaties beschikbaar komen.”

Moeiteloos data uitwisselen

iSHARE is een uniforme set van afspraken waarmee organisaties elkaar toegang kunnen geven tot hun data. Doordat ze allemaal dezelfde procedures voor identificatie, authenticatie en autorisatie gebruiken, hoeven ze niet steeds weer nieuwe afspraken te maken als ze data willen delen. Deelnemers aan het iSHARE-afsprakenstelsel kunnen zo zonder verdere inspanningen met elkaar data uitwisselen. 

Lancering tijdens Data Sharing Days
iSHARE adapter voor SAP

Jan Penninkhof (l), enterprise architect bij SAP en Roberto Viana (r), managing partner bij Rojo Consultancy

De iSHARE adapter werd gelanceerd tijdens de Data Sharing Days 2020, Europa’s belangrijkste evenement over data delen op 27 en 28 januari in Den Haag. Het hoofdonderwerp van dit evenement, mede georganiseerd door Hewlett Packard Enterprise, adviesbureau INNOPAY en SAP, luidt ‘Met datasoevereiniteit waarde creëren’. Dit sluit helemaal aan bij iSHARE dat organisaties volledige controle over hun eigen data biedt.

De iSHARE adapter gebruiken?

De Rojo iSHARE adapter is te verkrijgen in de SAP App Center, of neem direct contact op met Rojo Consultancy