• 18 november 2019

Terugblik iSHARE op ICT & Logistiek 2019

Terugblik iSHARE op ICT & Logistiek 2019

Terugblik iSHARE op ICT & Logistiek 2019 640 427 Topsector Logistiek

Van 5 tot en met 7 november was iSHARE vertegenwoordigd op de vakbeurs ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. De stand diende als paraplu voor de partners en werd ook dit jaar weer goed bezocht.

De jaarlijkse vakbeurs in Utrecht is de belangrijkste beurs als het gaat om digitalisering van de logistiek. Dit jaar trok ICT & Logistiek 5.000 bezoekers. Een groot deel daarvan kwam af op één van de twintig sessies in het iSHARE Works-theater.

Twaalf partners
De grote interesse in iSHARE is mede te danken aan de twaalf aanwezige partners op de stand. Cargonaut, ECS International, Globis Software, ICT Group, Portbase, Rojo Consultancy, Secure Logistics, Seeburger, Simply Deliver, UC Group, Visma Connect en Yelllowstar, gaven niet alleen antwoord op de vragen van bezoekers, maar hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de sessies in het iSHARE Works-theater.

Het theaterprogramma bood een grote variatie aan onderwerpen. Diverse concrete toepassingen van iSHARE werden aan het publiek gedemonstreerd, waaronder een last mile delivery, een internationale data corridor in de luchtvaart, in de Haven van Rotterdam en in het wegtransport.

Twee wapenfeiten: Eerste Identityprovider én nieuwe Implementatiepartner
Tijdens de beurs werden er twee nieuwe wapenfeiten van iSHARE bekend gemaakt. Secure Logistics, één van de founding partners van het stelsel, mag zich vanaf begin november iSHARE Identityprovider noemen. En vervoerders kunnen zich vanaf nu met de identiteitsmiddelen van Secure Logistics overal binnen het iSHARE-netwerk identificeren.

Daarnaast tekende consultancybureau INNOPAY op de beurs een partnerovereenkomst met de Stichting iSHARE. Organisaties die sneller en veiliger data willen delen, kunnen voortaan ook terecht bij INNOPAY voor de implementatie van het afsprakenstelsel. Het netwerk van iSHARE-implementatiepartners bestaat nu uit zes leden. ECS International, ICT Group, Rojo Consultancy, Seeburger en UC Group gingen INNOPAY voor.

 

Bekijk het videoverslag van ICT & Logistiek 2019.