• 7 oktober 2019

Overdracht iSHARE naar Visma Connect en UC Group een feit

Overdracht iSHARE naar Visma Connect en UC Group een feit

Overdracht iSHARE naar Visma Connect en UC Group een feit 1000 667 Topsector Logistiek

Afgelopen maand hebben Coen Egberink van Visma Connect, Joost Koolen van UC Group en Jan Bert Schutrops namens de Topsector Logistiek hun handtekening gezet onder de overeenkomsten van respectievelijk Beheer en Adoptie van iSHARE. Hiermee is de overdracht van Beheer en Adoptie van iSHARE aan deze partijen per 1 oktober een feit.

 

Met deze overdracht komt een definitief einde aan de projectfase, waarin iSHARE onder regie van INNOPAY  door een 20-tal logistieke partijen ontwikkeld werd, vervolgens getest en gereed gemaakt voor gebruik. Het afsprakenstelsel dat de toegang tot data veilig regelt, maakt het voor logistieke partijen makkelijker en aantrekkelijker om hun data uit te wisselen en daarmee hun logistieke ketens efficiënter te maken.

 

Jan Bert Schutrops, president Vopak Europa & Afrika en namens Topsector Logistiek opdrachtgever van iSHARE, is blij met de nieuwe fase waarin iSHARE nu is beland: ‘INNOPAY heeft het in de afgelopen jaren voor elkaar gekregen om samen met logistieke partijen een goed werkend afsprakenstelsel te ontwikkelen, waarvan de gehele logistieke sector profiteert. Met de overdracht van het beheer aan Visma komt iSHARE in handen van een partij die zeer ervaren is in het beheren van afsprakenstelsels. Ook is Visma Connect neutraal en onafhankelijk, een belangrijke voorwaarde om deze rol te vervullen.’

 

‘De adoptie van iSHARE komt met UC Group in handen van een partij die door haar jarenlange logistieke ervaring goed weet wat de sector nodig heeft om processen te optimaliseren en welke rol iSHARE daarin kan spelen. Het feit dat ze de adoptie in nauwe samenwerking met Portbase, Cargonaut en ECS International doen, versterkt hun executiekracht en hun technische basis’, aldus Schutrops. Coen Egberink, managing director bij Visma Connect, licht toe waarom zij direct enthousiast waren om het beheer van iSHARE te gaan oppakken: ‘Afsprakenstelsels, keten­samenwerking, digitale identiteiten en machtigingen horen bij onze core business. In iSHARE komt dit heel mooi en maatschappelijk relevant samen in een voor Nederland erg belangrijke sector.’De UC Group heeft vanaf het begin de waarde van iSHARE ingezien en meegewerkt aan de ontwikkeling van iSHARE. ‘Wij geloven in de winst van ketensamenwerking en willen onze klanten helpen om daarmee hun diensten en processen te optimaliseren. Data delen is daarbij onmisbaar en wij zien iSHARE als een belangrijk instrument om dit op een slimme en veilige manier te doen’ vertelt Joost Koolen, partner bij UC Group, desgevraagd.