• 25 juni 2019

Jong logistiek Nederland maakt kennis met sociale innovatie in de logistiek

Jong logistiek Nederland maakt kennis met sociale innovatie in de logistiek

Jong logistiek Nederland maakt kennis met sociale innovatie in de logistiek 1024 681 Topsector Logistiek

Hoe ga je na je studie als logistiek professional de tumultueuse arbeidsmarkt op? Deze vraag stond tijdens het ‘Jong Logistiek Nederland speeddate career’ centraal. Jong Logistiek Nederland richt zich op studenten en young professionals in de logistiek & supply chain op hbo- en wo-niveau. Het event richtte zich op studenten die (mogelijk) interesse hebben in een leidinggevende positie.

Menno Vos, associate lector Sociale Innovatie aan de hogeschool Windesheim, organiseerde namens de Topsector Logistiek de workshop ‘Roadmap Sociale Innovatie in de logistiek’. Hierin stond het slagen van vernieuwing en innovaties in de logistieke sector centraal;. Volgens Menno gaat het hierbij niet alleen om een technische of procesmatige aanpak, maar ook over de houding van je medewerkers. Vanuit de Roadmap Sociale Innovatie in de logistiek werden een aantal praktische voorbeelden gegeven over hoe je met behulp van sociale innovatie het gedrag van medewerkers op een positieve manier kunt beïnvloeden. Voor de nieuwe generatie logistieke managers zijn dit onontbeerlijke skills om de logistieke sector innovatief en toekomstbestendig te houden. Bekijk de video.