• 30 april 2019

White paper: Service verlenen kan slimmer met de Service Control Tower

White paper: Service verlenen kan slimmer met de Service Control Tower

White paper: Service verlenen kan slimmer met de Service Control Tower 662 374 Topsector Logistiek

Als we een product hebben aangeschaft verwachten over het algemeen service. Wanneer het product onderhoud nodig heeft of zelfs kapot gaat, verwachten we dat de juiste persoon met de juiste middelen het product komt bekijken of herstelt. Simpel zou u denken? Het verzorgen van service is echter een complexe puzzel. Een serviceverlener zal bijvoorbeeld rekening moeten houden met geschikte gereedschappen, beschikbare monteurs en onderdelen. Het aansturen van deze logistieke aspecten van service gaat via een zogeheten Service Control Tower (SCT). Maar wanneer is het interessant voor een serviceverlener om een SCT te ontwikkelen? En hoe ver is het Nederlandse bedrijfsleven eigenlijk op het gebied van Service Control Towers?

Whitepaper
Om antwoord te geven op bovenstaande vragen heeft CQM heeft in opdracht van Topsector Logistiek en in samenwerking met SLF, de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar Service Control Towers. De resultaten van dit onderzoek vindt u in het White paper ‘Smart aftersales services through the use of service control towers’ op de website van TKI Dinalog.