• 3 mei 2018

Impressie Logistieke Handelsmissie China 9-13 April 2018

Impressie Logistieke Handelsmissie China 9-13 April 2018

Impressie Logistieke Handelsmissie China 9-13 April 2018 1024 684 Topsector Logistiek

Van 8 t/m 13 april vond de grote ’flagship’ handelsmissie naar China plaats onder aanvoering van minister-president Rutte. Hierbij reisden vier bewindslieden mee, ieder met een eigen handelsdelegatie. Minister Kaag leidde de logistieke delegatie van 28 organisaties en 53 deelnemers gericht op Connectiviteit China – Europa en Cross-Border e-Commerce. Hij werd hierbij ondersteund door de trekker Buitenlandpromotie binnen de Topsector Logistiek, Arthur van Dijk.

De logistieke delegatie bracht onder andere een bezoek aan aan KLG-ITM warehouse in het havendistrict. Deze Nederlands-Chinese operatie faciliteert o.a. het kwaliteitsmanagement voor alle non-food producten die door een grote Europese retailer uit China worden geïmporteerd. Ook bracht de delegatie een bezoek aan Yangshan deep-sea port. Hier heeft de Shanghai havenautoriteit in 5 jaar tijd een enorme diepzee terminal aangelegd die vergelijkbaar is met de Tweede Maasvlakte.

Later opende minister Kaag het Connectivity Seminar in Shanghai. Tijdens het seminar werd stilgestaan bij de unieke positie van Nederland als Gateway van en naar Europa en de multi- en synchromodale kracht van Rotterdam en Nederland in relatie tot China. In Guangzhou organiseerden de Topsectoren Logistiek, Agri-Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een gezamenlijk cross-over seminar over Fresh Chain Logistics. De missie werd afgesloten met diverse bedrijfsbezoeken in Guangzhou en Shenzhen, die goed inzicht gaven in de gevarieerde logistieke praktijk van met name cross-border e-Commerce in Guangdong / Pearl River Delta.

Lees hier het volledige verslag van Jeroen Haver (Algemeen secretaris en coördinator Board Buitenlandpromotie Logistiek)