• 30 januari 2018

8 februari: informatiebijeenkomst innovatiepartnerschap-procedure

8 februari: informatiebijeenkomst innovatiepartnerschap-procedure

8 februari: informatiebijeenkomst innovatiepartnerschap-procedure 1024 683 Topsector Logistiek

Voor de aanbesteding innovatiepartnerschap-procedure is er een informatiebijeenkomst op 8 februari in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst zal informatie gegeven worden over de achtergrond van deze Innovatiepartnerschap-procedure, de problematiek van de deelnemende gemeenten en de kaders waarbinnen de aan te dragen oplossing moet passen. Deze Innovatiepartnerschap-procedure is bedoeld voor partijen die een oplossing denken te hebben, die kunnen ontwikkelen, en indien gewenst ook kunnen leveren en onderhouden voor de in hoofdstuk 3 van de selectieleidraad beschreven problematiek. De Innovatiepartnerschap-procedure is niet bedoeld voor adviezen. Gevraagd wordt om een daadwerkelijke oplossing, te beginnen op reeds bepaalde locaties en vervolgens breed inzetbaar in de deelnemende steden c.q. gemeenten. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via Tenderned.

Waar gaat de aanbesteding over?

De stad wordt steeds drukker. Dagelijks ondervinden de vervoerders die goederen komen brengen daar overlast van. Het maakt drukke steden als Amsterdam regelmatig moeilijk bereikbaar bij het laden en lossen van goederen. Dat kost zowel winkels als leveranciers tijd en geld, het geeft overlast in de stad én maakt de leefomgeving onprettiger.

Heel veel betrokkenen denken dat het slimmer en beter kan als we de technologie van nu inzetten om het anders te organiseren. Goedkope sensoren, mobiele computers en smartphones, telecommunicatie netwerken; er is heel veel mogelijk tegen betaalbare kosten. En hoe we door die technologie heel veel zelf makkelijk kunnen regelen, met meer maatwerk, dat is de andere kant van de winst die te behalen valt. Hoe geef je precies de goede ruimte aan efficiënt georganiseerd, goed beladen en schoon vervoer, tussen het andere verkeer door? Dat is nou juist de uitdaging!

In deze korte video wordt die uitdaging nog verder toegelicht:  https://youtu.be/9gP_gcrgb3Q.