• 29 augustus 2017

iSHARE Work(s): hoe het afsprakenstelsel werkt in de praktijk

iSHARE Work(s): hoe het afsprakenstelsel werkt in de praktijk

iSHARE Work(s): hoe het afsprakenstelsel werkt in de praktijk 1024 689 Topsector Logistiek

Op 5 oktober vindt de tweede editie van iSHARE Work(s) plaats. Tijdens dit evenement ervaren organisaties uit de logistieke sector aan de hand van praktijkcases hoe je met behulp van iSHARE logistieke informatie op een simpele en gecontroleerde wijze kunt delen en je je dienstverlening kunt verbeteren.

De sessies worden deels georganiseerd rond praktijkcases van co-creatiepartners van iSHARE; partijen die vanaf januari intensief werken aan de ontwikkeling van het afsprakenstelsel. Maar ook andere partijen, die inmiddels actief aan het werk zijn met iSHARE, gaan tijdens iSHARE Work(s) aan de slag met hun praktijkcases. Zo zijn er dit keer sessies rond luchtvaart, binnenvaart, IT en verkeersmanagementsoftware.

Uniform, simpel en gecontroleerd logistieke data delen met iSHARE Work(s)

Vanaf juni 2016 ontwikkelen publieke en private partijen uit de logistieke sector in het project iSHARE gezamenlijk uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie. Met dit afsprakenstelsel is het straks  mogelijk dat iedereen met iedereen in de logistieke sector op een simpele en gecontroleerde manier data deelt. Ook met tot dusver onbekende partijen.
Inmiddels is de bèta-versie van het iSHARE afsprakenstelsel opgeleverd. Diverse logistieke partijen passen in Proof of Concepts de eerste versie van de afspraken toe in de praktijk. Op basis van hun feedback wordt het afsprakenstelsel verder uitgewerkt, getest en verfijnd. Begin 2018 gaat iSHARE ‘live’ voor de hele sector.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, u kunt zich daarvoor niet meer inschrijven. Heeft u interesse om iSHARE in de praktijk te toetsen? Neemt u dan contact op via de mail.