• 4 mei 2017

Call for proposals: impuls voor zelforganiserende logistiek

Call for proposals: impuls voor zelforganiserende logistiek

Call for proposals: impuls voor zelforganiserende logistiek Topsector Logistiek

NWO publiceert namens het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) de call ‘Impuls voor zelforganiserende logistiek’. Het doel van de call is een proof of concept project te financieren dat de pakketbezorging voorbereidt op het Physical Internet. De deadline voor aanvragen is 30 mei 2017.

In de logistiek draait het om verschillende systemen waarin goederen in ladingdragers in netwerken worden vervoerd. Voorbeelden zijn het systeem van zeecontainerlogistiek van en naar het achterland van zeehavens, het netwerk van luchtvrachtcontainers rondom de grote luchtvrachthubs, het vervoer van bloemen en planten, en winkelbevoorrading in rolcontainers, het groupage-vervoer op pallets, en de distributie van pakketten met spullen die consumenten op internet hebben gekocht. Al deze systemen zullen op den duur elementen van zelforganisatie gaan krijgen.

Daarbij zal Physical Internet een belangrijke rol gaan spelen. Voorwaarde hiervoor is dat alle verzenders en ontvangers op dezelfde manier zijn verbonden, en de routering en behandeling van lading is gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Het doel van deze call is een proof-of concept project te financieren dat de pakketbezorging voorbereidt op het Physical Internet.

Heeft u interesse in deze call? Klik hier voor meer informatie.