• 9 februari 2017

Natuur & Milieu organiseert de Bestelbus-Battle

Natuur & Milieu organiseert de Bestelbus-Battle

Natuur & Milieu organiseert de Bestelbus-Battle Topsector Logistiek

Op zoek naar de beste beleidsmaatregelen om de bestelauto-markt te verduurzamen

In navolging van de succesvolle Green Tax Battle Electric waarin slimme maatregelen voor elektrisch personenvervoer zijn bedacht, gaat Natuur & Milieu de Bestelbus Battle organiseren. Op vrijdag 7 april 2017 zullen vijf teams van invloedrijke deskundigen in Den Haag strijden om de prijs: Wie bedenkt de meest effectieve en kansrijke overheidsmaatregel die zorgt voor maximale milieuwinst in de bestelauto-markt?

De bestelauto-markt is groot, met ongeveer 825.000 bestelauto’s, en heeft een aanzienlijke impact op het klimaat en luchtkwaliteit in Nederland. Bestelauto’s zijn verantwoordelijk voor 14% van de CO2-uitstoot, 25% van de NOx-uitstoot en maar liefst 41% van de PM10-uitstoot van het totale wegverkeer in Nederland. Maar op dit moment rijden er minder dan 2.000 bestelauto’s op duurzame brandstoffen.

Natuur & Milieu wil graag iedereen uitnodigen om zijn of haar overheidsmaatregel op te sturen. Het winnende idee wordt meegenomen in de beoordeling van CE Delft en ontvangt een mooie prijs.

Alle informatie over de publieksprijs en de Battle is te vinden op www.natuurenmilieu.nl/bestelbusbattle/