• 20 september 2016

Holland Logistics Library: dynamisch platform voor handelsexpansie Nederland

Holland Logistics Library: dynamisch platform voor handelsexpansie Nederland

Holland Logistics Library: dynamisch platform voor handelsexpansie Nederland 600 338 Topsector Logistiek

Internationaal ondernemen zit Nederlanders in het bloed. Al eeuwen zijn wij een land dat verder kijkt dan onze dijken lang zijn. Ligt het aan de beperkte afzetmarkt in eigen land? Het gebrek aan grondstoffen? Feit is dat je overal ter wereld ondernemende landgenoten tegenkomt. Hoe pakken die het aan? Met behulp van de Holland Logistics Library!

Excellente logistiek

Wie over de grens aan de slag wil, moet om te beginnen de juiste kennis in huis hebben. Kennis  van producten en markten. Kennis van transport, verzekeringen, infrastructuur en douaneformaliteiten. Allemaal zaken die te maken hebben met logistiek. Logistiek speelt namelijk altijd een rol. Zowel bij fysiek transport als het stroomlijnen van data. Dan is het goed te weten dat Nederland excelleert op deze gebieden. Onze expertise wordt immers wereldwijd gezien als indrukwekkend, getuige een toppositie in de World Bank Logistics Performance Index. Algemeen wordt erkend dat Nederland tot de logistieke wereldtop behoort. Een positie die een injectie krijgt met de lancering van het platform Holland Logistics Library.

Holland Logistics Library : platform voor de wereld

De Holland Logistics Library werd speciaal ontwikkeld voor en door organisaties die Nederland promoten in relatie tot logistiek: lokale, regionale en nationale overheden, kennisinstituten, hogescholen en universiteiten, en ondernemingen, van start-up tot beursgenoteerd. Het is deze unieke samenwerking die geleid heeft tot een platform om de logistieke sector in Nederland duurzaam te stimuleren. De ambities zijn hoog, dus de lat ligt hoog. Doel is om in het jaar 2020 het beste logistieke land van Europa te zijn. En dus: de perfecte vestigingslocatie met de beste supply chain controle. Nederland als de ideale gateway voor Europa en de rest van de wereld.

Holland Knows the Way

Het platform biedt een weelde aan content. Zo is de film Holland Knows the Way, mondiaal met groot enthousiasme ontvangen en succesvol ingezet bij handelsmissies en belangrijke bijeenkomsten zoals de Thai Management Association Competitive Conference en de Transport Logistic China beurs in Shanghai. Verder zien we een grote hoeveelheid materialen die Nederlanders in het buitenland zakelijk verder helpen. Deze vorm van buitenlandpromotie was aanvankelijk bedacht als een virtueel koffertje met actuele informatie. Een bron van informatie die overal ter wereld van pas komt en bewijst dat Nederland op het gebied van logistiek en innovatie voorop loopt. De koffer is inmiddels getransformeerd tot een digitaal platform met vele duizenden gebruikers. Zo komen Nederlanders verder in het buitenland. In de Gouden Eeuw wist men het al en nu weet men het zeker: Holland knows the way.

Basis van succes

De Holland Logistics Library is ingericht op drie doelen. Ten eerste: het aantrekken van goederenstromen. Ten tweede: het aantrekken van investeringen. Ten derde: het exporteren van Nederlandse logistieke kennis en kunde. Om die doelen te bereiken vindt men in de Library documenten, rapporten en beeldmateriaal. Alles up-to-date, daar zorgt het content team voor. De content komt vanuit de sector en heeft een cross-sectorale toepassing. Gebruikers kunnen content downloaden voor eigen gebruik. Daarnaast kan men eigen content delen door het uploaden van presentaties, evenementen en video’s. Steeds met het oog op de promotie van logistiek gerelateerde activiteiten. Zo staan kennis en succes van de ene ondernemer aan de basis van het succes van de ander. Met de Holland Logistics Library helpt men grenzen te verleggen en internationale ambities waar te maken.

Breed gedragen initiatief

De Holland Logistics Library is een breed gedragen initiatief van het Platform Buitenland Promotie Logistiek, ondersteund door de Topsector Logistiek en gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het platform wordt vertegenwoordigd door Transport en Logistiek Nederland, Netherlands Foreign Investment Agency, Holland International Distribution Council, Dinalog, Schiphol Group, de haven van Rotterdam, regionale economische ontwikkelingsbureaus en de Ministeries van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken, en Infrastructuur en Milieu.