• 6 juni 2016

Doe mee met de Dutch Hyperloop Challenge

Doe mee met de Dutch Hyperloop Challenge

Doe mee met de Dutch Hyperloop Challenge Topsector Logistiek

Nederland wil haar inwoners betere mobiliteitsoplossingen bieden. Bovendien leeft de ambitie om van Nederland de slimste logistieke hub van de wereld te maken. Daarom hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Topsector Logistiek, Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, KPN, Capgemini, PTV, Lean & Green en NXP besloten om een Hyperloop Challenge te lanceren. We nodigen iedereen met goede ideeën voor de toepassing van Hyperloop in Nederland en daarbuiten uit om zich in te schrijven voor de challenge!

Hyperloop Challenge

Een Hyperloop is een spannend nieuw concept voor het vervoer van goederen en mensen met vliegtuig snelheid. Terwijl de technologie wordt doorontwikkeld richting werkende demonstraties, blijft de toepassing van het systeem een belangrijke uitdaging. Hoe kan een netwerk gebaseerd op Hyperloop technologie onze maatschappij en economie versterken. Wat is de beste manier om Hyperloop infrastructuur te gebruiken in Europa om duurzame groei in welvaart en welzijn te ondersteunen en om in de toekomst een sterke economische zone te blijven? De Dutch Hyperloop Challenge vraagt om ideeën die zich richten op de toepassing van Hyperloop, op de maatschappelijke impact en op economische groei.

Inschrijven

The Challenge is 27 mei van start gegaan. Een team moet zich voor 24 juni inschrijven bij hyperloop@connekt.nl. In juli kunnen de teams gebruik maken van diverse experts om hun idee aan te scherpen. In september worden de ideeën gepresenteerd aan de jury. De winnaars van de Dutch Hyperloop Challenge zullen in september 2016 bekend worden gemaakt, en zullen worden ingediend bij de Hyperloop One Global Challenge als de officiële Nederlandse inzending.

Meer weten?

Voor meer informatie, ook over de jury en de te winnen prijzen, kunt u hier terecht: http://www.connekt.nl/dutch-hyperloop-challenge/.