• 14 april 2013

Supply Chain Finance (SCF)

Supply Chain Finance (SCF)

Supply Chain Finance (SCF) 150 150 Topsector Logistiek

Supply Chain Finance is een relatief nieuw onderwerp. Het doel is het optimaliseren van de financiering in de totale supply chain en het integreren van de financiële processen tussen onder andere verladers, leveranciers en dienstverleners.

Voorbeelden van Supply Chain Finance zijn de ontwikkeling van diensten rond working capital and asset management, inventory management, risk and liability management, credit management, (reverse) factoring processen, verlaging van de kapitaalskosten en het vereenvoudigen van financiële transacties. Inmiddels is er een community opgericht voor Supply Chain Finance. Daarnaast is bij Dinalog een Masterclass gestart en een eerste SCF oplossing ontwikkeld. Ook loopt bij Dinalog een demoproject: Expedited Payment.